Zeiss Ikon lås

En Zeiss Ikon lås er en ekstra lås, som oftest har været anvendt, når den primære lås ikke har været sikker nok. Har du en Zeiss ikon lås, skal du vide, at den ikke længere er godkendt, da den faktisk kan dirkes op. Hos Låsesmed Solutions anbefaler vi, at du udskifter din Zeiss Ikon lås med en Ruko 8788 lås. Dette kan gøres for et beløb på mellem 2.700-3.500 kr. inklusiv materialer, løn og moms. 

Her er et par gode råd til dig, som har en Zeiss Ikon lås. Du skal altid sætte din nøgle helt ind i låsen, inden du forsøger at dreje nøglen. Hvis du oplever, at låsen kører stramt eller på anden måde dårligt, så prøv i første omgang at smøre den med låseolie. Hvis dette ikke virker, kan det skyldes, at låsen enten er slidt eller er ved at gå i stykker. Hvis det er tilfældet, bør låsen omgående skiftes. Hvis man ikke skifter låsen i denne situation, risikerer man, at låsen sætter sig fast, eller at låseværket bliver drejet forskudt, hvilket kan blive en meget dyr affære.

Du er altid velkommen til at ringe til Låsesmed Solutions på telefon 60 131 762, så hjælper vi dig gerne med gode råd og vejledning.

Knækket nøgle

Har du knækket nøglen i din lås, er det ikke altid nødvendigt at skifte til en ny lås, eller at få en låsesmed til at lave den.

Du kan starte med at prøve at tage en clips eller en af de billige nøgleringe, som man tit få med, når man køber nye nøgler, hvor man kan trække ringen fra hinanden med fingerne.

Det du gør er, at du retter clipsen eller nøgleringen ud, så den går i en blød bue. Derefter presser/vrikker du den ind øverste på cylinderen, så den kommer ind over den knækkede nøgle, hvorefter du presser ned og trækker den knækkede stump med ud.

Virker dette ikke, er du altid velkommen til at kontakte Låsesmed Solutions for yderlig hjælp på tlf. 60 131 762.

Kasselås i baglås

Har du en kasselås på din dør, og står du i den uheldige situation, at den er gået i baglås, så kan det skyldes, at en anden i din husstand har brugt sin nøgle i låsen til at lukke døren med.

Mange ved det nemlig ikke, men en kasselås (smæklås) er født med en sikkerhedsfunktion, som gør, at drejer man nøglen over mod låse retningen, går låsen i sikkerhedstilstand. Det betyder, at låsen skal åbnes med en nøgle udefra, før man igen kan åbne den normalt indefra.

Virker dette ikke, er du altid velkommen til at kontakte Låsesmed Solutions for yderlig råd på tlf. 60 131 762 .

Stanglås/3-punktslås

Hvis man har en stanglås/3-punktslås kan man opleve, at den kører stramt især i vinter halvåret. Dette skyldes ofte, at låsen er blevet tør på grund af vind og vejr.

Løsningen er at smøre låsen. Det gøres ved at smøre alle 3 punter på låsen med en godkendt låseolie som fx RUKO låsespray. Som udgangs punkt bør en stanglås/3-punktslås smøres 2 gange årligt.

For yderlig råd, kan du altid kontakte Låsesmed Solutions på tlf. 60 131 762 .